فشار دستگاه تصفیه آب خانگی

فشار مناسب دستگاه تصفیه آب

فشار دستگاه تصفیه آب ، دستگاه های تصفیه آب به دلیل داشتن فیلتر ممبران یا RO  فیلتری که در مرحله چهارم مورد استفاده است. نیاز به یک پمپ فشار بالا دارند. چونکه فیلتر ممبران باید تحت فشار بالا باشد .تا قدرت تصفیه آب را داشته باشد. عملکرد فشار در ستگاه تصفیه آب چگونه است ؟

( این فشار را فشار اسمزی می نامند و به این خاطر این سیستم را اسمز معکوس نام گذاری کرده اند ) . برای تامین این فشار دستگاه تصفیه آب ، معمولا از یک پمپ در سیستم استفاده می شود.

کمترین فشار دستگاه تصفیه آب

کمترین فشار مورد نیاز برای عملکرد صحیح ممبران فیلتر تصفیه آب حدود ۵۰PSI است . پمپ به راحتی این فشار را تامین می کند . اما توجه داشته باشید که این پمپ ها ، پمپ مکش نیستند . هیچ قدرتی برای مکش آب ندارند . آب بایستی با یک فشار معمولی داخل پمپ شود تا پمپ نیز بخوبی بتواند فشار را بالا ببرد . پس مهمترین نکته که همیشه باید به ان توجه کرداین است که، آب باید با یک فشار معمولی وارد دستگاه و پمپ شود .

این فشار حداقل برابر با ۱bar یا ۱۵psi باشد . اگر میزان فشار آب ورودی ، کمتر از حد ممکن باشد ، آب قادر نیست از فیلترهای اولیه عبور کند . همچنین اگر وارد پمپ نیز شود ، به خاطر فشار پایین آن ، پمپ نیز قادرنیست بخوبی فشار را بالا ببرد . در این حالت دستگاه مداوم کار خواهد کرد .

از سوی دیگر آبی نیز تصفیه نمیشود . این حالت ادامه خواهد داشت . به همین سبب ، بر روی دستگاه های تصفیه آب یک سنسور فشار نصب میکنند که در صورتی که فشار آب ورودی از حد حداقلی برخوردار بود ، دستگاه موتور را خاموش کند . این سنسور را سوئیچ فشار پایین LOW PRESSURE SWITCH نام گذاری میکنند. 

فشار حداقلی که سوئيچ عمل خواهد کرد ، حدود ۷ الی ۱۰PSI است .

تشخیص سوئیچ فشار پایین درفشار دستگاه تصفیه آب

سوییچ فشار پایین

به این سوئیچ فقط ۱ لوله آب وارد شده و ۲ سیم برق نیز وارد آن شده است .

سیم برق که وارد سنسور شده است را بایستی از جای خود خارج کنید . احتمال برق گرفتی وجود ندارد چون برق درون آنها ضعیف است ( ۲۴ ولت )

هنگامی که دستگاه آماده به کار است ( شیر مخزن بسته ، شیر برداشت روی سینک باز ، شیر آب ورودی باز ، دستگاه درون برق ) قسمت لخت ۲ سیم مربوط به سنسور را بطور مستقیم به یکدیگر بزنید .

اگر دستگاه روشن شد یعنی اینکه

  • اگر دستگاه روشن نشد  LP یا یا سنسور خراب است
  • یا فشار آب ورودی به دستگاه ( فشار آب ساختمان ) بسیار پایین است .

اگر دستگاه روشن نشد :

  • مطمئن شده ایم که روشن نشدن دستگاه از فشار آب یا خرابی سنسورنیست
  • اگر فشار آب ورودی معمولی و کافی است اما فشار دستگاه بعد از پمپ کافی نیست 
  • پمپ دستگاه تصفیه فشار مورد نیاز را برطرف نمیکند

در بسیاری از مواقع ، پمپ دستگاه تصفیه آب بخوبی کار نمی کند و فشار کافی برای عملکرد دستگاه تصفیه آب فراهم نمی شود.

پمپ دستگاه تصفیه آب

ابتدا باید مطمئن شویم که فشار کافی ایجاد نمی شود . برای این منظور ، دستگاه را روشن میکنیم ( شیر مخزن بسته ، شیر برداشت باز ، دستگاه در حال کار ) . به پمپ دست بزنید و مطمئن شوید که در حال کار است . در این حالت به گیج فشار روی دستگاه نگاه کنید ( اگر گیج ندارد باید روی آن نصب شود ) . اگر عدد گیج بیشتر از ۵۰psi بود ، فشار دستگاه مناسب میباشد و هیچ مشکلی از جانب کمبود فشار وجود ندارد . اگر میزان فشار کمتر از 50psi بود ، بنابراین دستگاه فشار لازم را تامین نمی کند و باید این مشکل عیب یابی و برطرف شود

اگر فشار آب خروجی از شیر برداشت کم است و یا برای چند لحظه بالاست و به سرعت کم میشود ، مشکل دستگاه شما از مخزن آن است .

برطرف کردن عیب فشار دستگاه تصفیه آب

ابتدا باید چک کنیم که میزان تولید آب تصفیه شده چقدر است . شیر مخزن را ببندبد ،شیر میکس را کامل ببندید ،  شیر برداشت را باز کنید و اجازه دهید دستگاه شروع به کار کند . حدود ۱ دقیقه بعد به میزان آب خروجی نگاهی بیندازید. میزان این آب باید یک باریکه کم از آب باشد .

۱– اگر مقدار آب خروجی بیشتر از این حالت بود 

الف : شیر میکس را چک کنید که بسته باشد . در بسیاری از مواقع شیر میکس بسته است ولی آب رد میکند و در واقع کاملا بسته نیست . لوله خروجی آنرا باز کنید و در حالتی که بسته است چک کنید که آبی از آن رد نشود . 

ب : چک کنید که فیلتر ممبران درون هوزینگ آن قرار داشته باشد . گاهی اوقات فراموش میشود که این فیلتر درون هوزینگ قرار داده شود . هوزینگ را باز کنید و چک کنید که فیلتر درون آن قرار داشته باشد .

پ : اگر دستگاه چهارراهی داشته باشد ممکن است خراب شده باشد و میزان زیادی آب را عبور میدهد . بهتر است لوله آب ورودی به آنرا ، از آن خارج کنید و مستقیما پمپ را به ورودی ممبران متصل کنید .در این حالت خروجی ممبران را چک کنید . اگر میزان آن کمتر شده بود پس مشخص میشود که چهارراهی معیوب است و باید تعویض شود و یا پیشنهاد میشود که بجای آن شیربرقی در سیستم قرار داده شود

مراحل آخر

ت : ممکن است هوزینگ ممبران خراب شده باشد و یا فیلتر ممبران به درستی در جای خود قرار نگرفته باشد ، بهتر است آنرا بیرون آورید و فیلتر و هوزینگ را مورد بازرسی چشمی قرار دهید . همچنین در هنگام قرار دادن میتوانید روی اورینگهای ممیران را کمی تفلون بپیچید و تاثیر آنرا چک کنید . روش دقیقی برای تشخیص خرابی هوزینگ یا اوزینگهای آن وجود ندارد 

ج : در نهایت اگر هیچکدام از موارد بالا وجود نداشت آخرین راه حل این است که فیلتر ممبران خراب شده باشد و میزان زیادی آب را عبور میدهد . یک فیلتر ممبران نو تهیه کنید و در سیستم قرار دهید . چنانچه مشکل برطرف شد ، پس مشخص میشود که مشکل از همین فیلتر بوده است و چنانچه هنوز مشکل وجود داشت دوباره موارد بالا را با دقت بیشتری کنترل کنید و همچنین بر روی مورد ” ت ” تمرکز بیشتری کنید .

۲ – اگر مقدار آب خروجی برابر و یا کمتر از ۵۰psi باشد

( مراحل زیر را به ترتیب انجام دهید )

الف : ابتدا باید میزان خروجی آب به فاضلاب را چک کنیم . لوله آب خروجی از دستگاه تصفیه آب را به فاضلاب از محل اتصالش خارج کنید و در حالتی که دستگاه تصفیه آب در حال کار میباشد، میزان خروجی آنرا نگاه بیندازید . میزان خروجی آن باید در حدود مقدار مشخص در عکس باشد . اگر بیشتر بود مشکل از قطعه محدود کننده  است که یا خراب شده است و یا روی دستگاه وجود ندارد . همچنین با یک روش دیگر میتوان آنرا چک کرد به این صورت که لوله فاضلاب را خم کنید تا مسیر این لوله مسدود شود . آگر فشار بالا رفت و بالاتر از ۱۰۰psi شد ، احتمالا یا محدود کننده فاضلاب وجود ندارد و یا خراب شده است که بهتر است تعویض شود و اگر تغییر کمتر از ۱۰۰psi بود به سراغ مرحله بعد بروید .

ب : چک کنید که میزان آب ورودی به دستگاه در حد مناسب باشد . لوله آب ورودی را بیرون بیاورید و میزان آنرا مشاهده کنید . اگر در حد نرمال بود مشکلی ندارد ولی اگر آب ورودی نیز فشار کمی داشت ممکن است علت افت فشار دستگاه نیز همین باشد .

پ : ممکن است مشکل از هد یا کلگی موتور باشد که نمی تواند فشار لازم را تامین کند . کلگی باید تعویض شود . روش تست برای تشخیص دقیق اینکه کلگی خراب شده است وجود ندارد و باید تست شود

مراحل پایانی عیب یابی فشار دستگاه تصفیه آب

ت : ممکن است ترانس ضعیف شده باشد و نتواند برق کافی را به پمپ برساند و این سبب میشود که پمپ توان کافی را نداشته باشد . اگر یک ولت متر در اختیار دارید ، از آن کمک بگیرید و ولتاژ خروجی ترانس را چک کنید . ولتاژ ترانس باید بیشتر از ۲۴ ولت باشد . اگر کمتر بود ترانس باید تعویض شود

ج : ممکن است پمپ خراب شده باشد ( سیم پیچ داخلی یا بلبرینگ های آن ) که سبب ضعیف و سخت کار کردن پمپ میشود . معمولا در این حالت پمپ صدای زیادی نیز تولید میکند . این حالت زمانی ایجاد میشود که پمپ برای مدت طولانی ، یکسره کار می کرده است و یا از آن مراقبتهای کافی نمی شود . پمپ را باز کنید و نزد یک تعمیرکار پمپ یا سیم پیچ ببرید تا آنرا تعمیر کنند و یا یک پمپ جدید خریداری کنید و روی دستگاه ببندید

سبد خرید