آب قلیایی

آب قلیایی و خواص آن برای سلامتی

آب قلیایی چیست

آب قلیایی یا آب آلکالین آبی است که درجه  ph آن از آب معمولی بیشتر است. میزان اسیدی و بازی بودن با واحد اندازه گیری PH سنجیده می شود و بین بازه ۱-۱۴ محدود می شود. سطح PH آب خنثی در محدوده ۷ است ولی با استفاده از روش یونیزاسیون می توان سطح PH آب را به بالاتر از ۷ و آب قلیایی تبدیل کرد. آب قلیایی PHحدود ۸ یا ۹ دارد .  اضافه شدن ترکیبات قلیایی، نمک ها و فلزات به آب باعث قلیایی تر شدن آب میشود.

آب قلیایی از جداسازی عناصر مفید با استفاده از روش یونیزاسیون به دست می آید. به بیان ساده تر با حذف ناخالصی های موجود در آب آشامیدنی آب قلیایی حاصل می شود. در واقع یونیزاسیون فرآیندی است که عناصر مفید و مغذی مانند کلسیم و منیزیم در آب باقی می ماند و اما عناصر سمی و مضر که مربوط به قسمت اسیدی آب است حذف می‌شوند و در نهایت آب قلیایی تولید می شود.

آب قلیایی

از سال های گذشته کشورهایی همچون چین و ژاپن مطالعات زیادی در زمینه آب قلیایی به منظور افزایش طول عمر انجام شده است؛ از آنجایی که آب قلیایی سرشار از منیزیم, کلسیم، ، آهن, پتاسیم, روی و نیکل می باشد, در سلامتی و طول عمر استفاده از آب قلیایی بسیار حائز اهمیت است؛ همچنین اکسیژن قابل توجهی را به بدن می رساند و منجر به اثرات ضدپیری می شود؛ اما مشخص گردیده است که اکسیژن دریافت شده از این راه معادل اکسیژن دریافتی از یک نفس عمیق در هوای آزاد است.

خواص آب قلیایی

در صورت مصرف مواد غذایی ناسالم,نمک, الکل, غذاهای چرب و عدم استفاده از مواد معدنی بدن اسیدی می شود و به صورت علائم سردرد, درد شکم و حالت تهوع ظاهر می شود. برای رفع حالت اسیدیته بالای بدن می توان آب قلیایی استفاده کرد که دارای فواید زیر است:

  •  آب یونیزه دارای خاصیت آنتی اکسیدان قوی می باشد و از بروز سرطان پیش گیری می کند.
  • سطح PH بدن را به تعادل می رساند و به خنثی کردن سطح اسیدی بدن کمک می کند
  • مصرف آب قلیایی باعث جذب سریعتر انرژی به بدن می گردد و باعث می شود که بدن شاداب و هیدراته شود.
  • مصرف این آب به سم زدایی بدن انسان کمک می کند.
  • به بهبود سیستم ایمنی بدن کمک می کند.
  •  استفاده از آب قلیایی متابولیسم بدن به سطح نرمال میرساند.
  • ذخیره سازی چربی بدن کاهش میدهد.
  • در کاهش وزن و لاغری بسیار مفید است.
  • مصرف آب قلیایی قند خون را تنطیم می کند و از دیابت جلوگیری می کند.
  • این آب دارای خاصیت ضد التهابی است.

چگونه آب  را قلیایی کنیم

یکی از راههای قلیایی کردن آب استفاده از دستگاههای تصفیه آبی است که دارای فیلتر قلیایی یا آلکالاین است.

از آنجایی که در دستگاه تصفیه آب خانگی, آب با عبور از فیلتر ممبران کلیه املاح و ذرات خود را از دست می دهد بنابراین میزان PH آن کاهش می یابد و می تواند برای سلامتی مضر باشد.برای حل این مشکل  فیلتر قلیایی در دستگاه تصفیه آب تعبیه شده است. طبق توصیه پزشکان بهترین آب مصرفی برای انسان PH بین بازه ۸ تا ۹.۵ دارد.با توجه به این استفاده از فیلتر قلیایی در دستگاه تصفیه آب بسیار اهمیت دارد.

خواص فيلتر قليايی به شرح زیر است:

  • افزودن یون های کلسیم، پتاسیم ، منیزیم  را به آب اضافه می کند
  • باعث دلپذیرتر شدن طعم آب می شود.
  • یون های اضافه شده به آب به طور ۱۰۰ % جذب بدن می شوند.
  • فیلتر قلیایی درجه قلیاییت آب PH را حدود یک واحد افزایش می دهد.

    فیلتر قلیایی تصفیه آب

طرز تهیه آب قلیایی در منزل

ابتدا کیت های اندازه گیری PH, که در فروشگاه های لوازم تصفیه آب موجود است را تهیه کنید و قبل و بعد از قلیایی کردن آب PH آن را اندازه گیری کنید. بعد از قلیایی کردن آب باید PH آب برابر با ۸ یا ۹ باشد. روش های قلیایی کردن آب در منزل شامل موارد زیر است:

قلیایی کردن آب با استفاده از لیمو

یک عدد لیمو ترش را برش دهید و به چند قسمت تقسیم کنید. ولی لیموها را فشار ندهید و آن‌ها را در یک لیتر آب، داخل یک ظرف قرار دهید. ۸ الی ۱۲ ساعت در این حالت باقی بماند تا لیمو اثر خود را روی آب بگذارد و آن را به آب قلیایی تبدیل کند. می‌توان یک قاشق غذا خوری نمک دریایی هم به این ترکیب اضافه کنید تا اثر آن چند برابر شود.

قلیایی کردن آب با استفاده از جوش شیرین

در این روش ۱/۸ قاشق غذاخوری جوش شیرین را در ۲۳۷ میلی لیتر آب حل کنید. به خاطر خاصیت قلیایی جوش شیرین خاصیت قلیایی آب نیز افزایش می یابد.اما به این نکته توجه داشته باشید که جوش شیرین سدیم بالایی دارد.

مضرات مصرف زیاد آب قلیایی

مصرف بدون برنامه و زیاد آب قلیایی عوارض زیادی برای بدن ایجاد می کند بنابراین مصرف آن باید به به صورت کنترل شده، در مدت زمانی معین و به موارد درمانی خاص محدود شود. از عوارض مصرف زیاد آب قلیایی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • باعث اختلال در فرآیند هضم غذا می شود به دلیل اینکه اسید معده به میزان کافی برای هضم غذا ترشح نمی شود.
  • باعث ایجاد رفلاکس معده می شود زیرا غذا به درستی هضم نمی شود.
  • قلیایی شدن ادرار به دلیل اینکه مصرف بیش از اندازه آب قلیایی تعادل PH بدن را برهم میزند.
  • کاهش قابلیت آنتی باکتریالی معده

نکات مهم در مصرف آب قلیایی

۱- یک ساعت قبل و بعد غذا به خصوص غذاهای پروتئینی نباید آب قلیایی مصرف شود.

۲- به همراه دارو یا مکمل یا افزودنی دیگری به هیچ عنوان استفاده نشود زیرا در اثر ترکیب با آنها به ماده خطرناکی تبدیل می شود.

۳- آب قلیایی حتما باید در ظروف شیشه ای درب دار نگهداری شود.

۴-در صورت نگهداری در ظروف پلاستیکی با مواد پلاستیک واکنش نشان می دهد.

۵- این آب باید در ظروف درب دار نگهداری شود زیرا امکان واکنش آن با هوا نیز وجود دارد.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سبد خرید